Proiecte

O nouă provocare

De când am început acest program educaţional am fost martorii unei creşteri continue. În anul 2008 ne-am mutat în proaspăt renovata incintă cu un număr de 35 de elevi gândindu-ne că vom avea suficient spaţiu pentru anii ce vor veni. Acest lucru s-a dovedit a fi greşit, şi în mai puţin de 5 ani, am atins gradul maxim de ocupare, de 280 de elevi (nivel preşcolar şi primar).
Această creştere şi dorinţa părinţilor de a-şi păstra copiii în şcoala noastră şi în clasele superioare, ne-au ajutat să realizăm faptul că era nevoie de o extindere a acestui proiect la o alta dimensiune şi pentru nivelurile superioare. Toate aceste aspecte precum şi dorinţa noastră puternică de a ne vedea copiii dezvoltându-se, ne-au făcut să conştientizăm cât de important este pentru noi să continuăm ceea ce facem. Aşa s-a născut viziunea noastră pentru o şcoală gimnazială, un liceu şi o şcoală de meserii. După ce am îmbrăţişat această viziune, am descoperit NOUA PROVOCARE: o şcoală foarte veche.
Clădirea are zidurile şi fundaţia foarte solide şi într-o stare bună. Provocarea e că această clădire are nevoie de multe renovări/ reparaţii, începând cu acoperişul, geamurile şi uşile, izolaţia şi refacerea faţadei, reţelele de instalaţie sanitară, de încălzire şi electricitate. Alături de această clădire intenţionăm să reamenajam si sala de sport, o sală de mese şi o bibliotecă astfel încat copiii care frecventează cursurile şcolii noastre să poată beneficia de toate aceste facilităţi, la cele mai înalte standarde.