Comentarii, Aprecieri

„Un nume bun este mai de dorit decât mari bogăţii şi a fi apreciat face mai mult decât argintul şi aurul.” (Proverbe 22:1) Liceul Teoretic Harul își propune să creeze o comunitate deschisă la reflecții în care opinia fiecăruia este luată în serios.

Comentarii, Aprecieri

„Un nume bun este mai de dorit decât mari bogăţii şi a fi apreciat face mai mult decât argintul şi aurul.” (Proverbe 22:1) Liceul Teoretic Harul își propune să creeze o comunitate deschisă la reflecții în care opinia fiecăruia este luată în serios.

Şcoala Primară “Harul” este un loc al siguranţei, unde copiii sunt crescuţi într-un mediu plin de dragoste şi unde li se oferă o educaţie de prestigiu, atât din punct de vedere intelectual cât şi spiritual. A fost o reală plăcere să vizităm această şcoală. Cheia succesului acolo o constituie directorul şi cadrele didactice care servesc drept modele pentru elevi, în parteneriat cu părinţii. Dacă ar fi să aleg o şcoală pentru copiii sau nepoţii mei, mi-ar plăcea să-i ştiu la una ca aceasta.

Alan Brown

Director regional, Asociaţia Europeană a Şcolilor Creştine Internaţionale, Budapesta, Ungaria

Aceasta este prima mea vizită la Şcoala Primară “Harul”, şi sunt foarte impresionată de tot ce am vazut  până acum. Este o clădire foarte drăguţă şi curată, plină de viaţă, culoare şi creativitate. Pe parcursul  interacţiunii mele cu personalul şi elevii am simţit o mare dragoste şi dorinţă pentru educaţie. Atât dragostea cât şi dorinţa pentru educaţie au fost exprimate de educatori şi reflectate în atitudinea elevilor. Am văzut  elevii implicaţi total în activităţile educaţionale şi în acelaşi timp făcându-le plăcere să participe. Este evident că elevii sunt trataţi cu mult respect aici, respect care vine din valoarea pe care fiecare profesor o vede în elevii săi. Copiii care se simt valoroşi  au un puternic respect de sine şi acesta îi ajută să fie încrezători în tot ce fac şi spun. Acest comportament, pe nesimţite, îi ajută să devină adulţi cu principii înalte şi valori morale. Mai doresc să adaug un lucru care m-a impresionat: legătura strânsă şi caldă dintre elev şi profesorul său. Felicitări tuturor care aţi  trudit ca să faceţi ca această şcoală să devină  realitate.

Rodica Negrea

Director general, Serviciul de Protecţie a Copilului, Judeţul Timiş

Descinderea noastră în minunata dumneavoastră şcoală a fost o bucurie nemărginită a sufletului şi a ochiului. Am cunoscut adevărata şi întreaga calitate umană, veritabili educatori, înzestraţi cu viziune şi talent, oameni binecuvântaţi de “CEL DE SUS” şi care aduc binecuvântare.

Jeni Boicu

Profesor, Liceul Teoretic Nicolae Iorga Botoşani

Noi, toţi din Colorado, am fost foarte încântaţi de atmosfera de dragoste şi grijă pentru copiii de la Şcoala Primară “Harul”. Facilităţile sunt foarte bune şi  sălile de clasă sunt frumos echipate, dar ceea ce ne-a impresionat în mod deosebit a fost consacrarea evidentă a personalului şcolii faţă de misiunea şcolii şi dragostea arătată faţă de copii. Copiii care frecventează Şcoala Primară “Harul” vor fi bine instruiţi, bine îngrijiţi şi mult iubiţi – ce altceva ar putea cere un părinte? Cel mai mare avantaj dintre toate este că elevii de la Şcoala Primară “Harul” vor fi încurajaţi să cunoască şi să înveţe valorile creştine şi astfel vor dobândi o temelie solidă nu doar pentru viaţa aceasta, ci şi pentru eternitate. A fost un privilegiu şi o reală binecuvântare pentru noi să fim parte din comunitatea şcolii, chiar şi pentru scurt timp.

Erik Ritschard

Director , Academia Darren Patterson

Mă bucur pentru ocazia pe care am avut-o să vizitez Şcoala Primară “Harul”. Sunt deosebit de onorat să ştiu că această şcoală colaborează cu mai mulţi parteneri din Statele Unite ale Americii. Aveţi o şcoală foarte frumoasă în care se vede că elevii învaţă cu plăcere şi au liniştea de care au nevoie pentru a creşte, atât intelectual, cât şi spiritual şi fizic. Totodată, mă bucur să văd că aţi reuşit să construiţi/renovaţi această şcoală pe ruinele vechi ale şcolii evreieşti din oraşul dumneavoastră. Felicitări şi mult succes în viitor!

Micah Savidge

Consilier politic, Ambasada Statelor Unite ale Americii

Sfârşitul unui început este întotdeauna un nou început… A face ceva, orice, înseamnă a construi pas cu pas ! Aici, la Şcoala Primară “Harul” se simte căldura, liniştea şi pacea care ar trebui să fie mult mai des întâlnite în această lume. Plec de aici cu nostalgia adolescenţei şi cu un sentiment de “În siguranţă”. Felicitări pentru tot ce aţi construit.

Elizabeth Ungureanu

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”

A fost o bucurie deosebită să fiu  implicat încă de la început în Şcoala Primară “Harul”. Am văzut cum Dumnezeu, în mod miraculos, a suplinit toate nevoile.  În aceşti ani de când sunt implicat în şcoala din Lugoj, am conştientizat cu ardoare planul special pe care Dumnezeu îl are cu această şcoală. Când noi ne implicăm în vieţile copiilor şi în ale părinţilor într-un mod personal, producem un impact important atât pentru lumea aceasta cât şi pentru veşnicie. Fiecare generaţie are responsabilitatea  de a produce un impact prin mesajul speranţei, în vieţile celor cu care intră în contact. Biserica “One Heart “ a fost devotată acestui proiect deoarece credem că este o oportunitate care schimbă vieţi! Viitorul este strălucit şi  vă încurajez să vă implicaţi  într-una din cele mai bune şcoli din Europa.

Gearl Spicer

Pastor, Biserica ‘One Heart’ – Atlanta, Georgia


Cea mai importantă instituţie din viaţa unui om este şcoala. Dacă  educaţia primită în şcoală este  însoţită de un parteneriat bun  între biserică şi familie, atunci copilul are şanse mari să devină  un om adevărat cu multe cunoştinţe achiziţionate şi cu credinţa primită.

Mariana Eftimie

Inspector general, Inspectoratul Şcolar al judeţului Timiş