Liceul Teoretic Harul își marchează existența începând cu anul 2001, când este înființată la Lugoj prima grădiniţă privată creştină din localitate, la iniţiativa fondatorilor: Gigel Olariu, Ionel Tuțac și David Nicola, reprezentantul Bisericii Creştine Baptiste „Harul”. Grădinița a purtat numele „Copiii Harului” și a funcționat în incinta bisericii.

Dezvoltăm caractere în Lugoj de peste 20 de ani

2001

Cinci ani mai târziu este constituită Asociaţia „Legământul Harului”, sub egida căreia, în anul 2008, ia fiinţă Şcoala Primară „Harul”. Tot atunci are loc și mutarea într-o clădire nouă, construită special pentru școală și plasată pe strada Cuza Vodă, în curtea sinagogii. Dedicarea cadrelor didactice și calitatea serviciilor oferite determină o creștere a cererilor de înscriere la grădiniță și la școală. Pentru că spațiul existent devine neîncăpător, este necesară găsirea unei noi locații, lucru destul de dificil pentru posibilitățile școlii.

Astfel că, anul 2015 marchează două evenimente importante: mutarea școlii în clădirea de pe strada A. Mocioni și debutul gimnaziului cu clasele a V-a și a VI-a, iar în anul 2019 nivelul liceal cu specializarea Științe ale naturii-intensiv engleză.

Dacă începutul a fost timid, fiind înscriși 21 de copii, în prezent numărul lor a crescut la 512. Sunt 10 grupe de grădiniță, câte două clase pe nivel pentru primar și gimnaziu și câte o clasă de liceu pentru fiecare nivel. Totodată au fost acreditate nivelurile preșcolar, primar și gimnazial, urmând ca în anul 2022 să se demareze acreditarea nivelului liceal.